صفحه شخصی مهدی تارک   
 
نام و نام خانوادگی: مهدی تارک
استان: ایلام - شهرستان: ایلام
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  شهردار ارکوازملکشاهی
شماره نظام مهندسی:  28-300-00631
تاریخ عضویت:  1391/06/15
 روزنوشت ها    
 

 نحوه اجرای سیل بند بخش عمران

8

سیلبند
برای اجرای سیلبند باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد :
مرحله اول - پیاده نمودن مسیر سیلبند با استفاده از دوربین نقشه برداری و مطابق طرح تفصیلی شهر و تهیه پروفیل طولی با تبعیت از شیب طبیعی بستر مسیل موجود .
مرحله دوم - انتخاب مقطع مناسب جهت سیلبند که بستگی به عمق مورد نیاز سیلبند دارد و انتخاب پی مناسب بستگی به جنس خاک محل اجرای سیلبند .
مرحله سوم - خاکبرداری عمومی و اولیه با توجه به مقطع طرح سیلبند به طوریکه از هر طرف سیلبند به اندازه 1 متر بیشتر از عرض سیلبند خاکبرداری گردد سپس پی کنی سیلبند طوری انجام شود که اگر بستر لجنی بود تمامی لجنها برداشته شود تا به بستر بکر و سخت برسیم و اگر عمق پی کنی بتنی بود میزان اضافه پی کنی با پی چینی با سنگ لاشه ملات ماسه سیمان پر گردد . در صورتیکه احتیاج به انحراف آب داشته باشیم ابتدا آب مسیل را به یک طرف منحرف می نماییم و در طرف دیگر پی کنی می کنیم و بستر پی را مطابق شیب مورد نیاز کنترل می نماییم و در صورتیکه آب زیرزمینی و نفوذی به پی زیاد باشد طوریکه اجازه کار به ما ندهد . لازم است با استفاده از لجن کشی آب آن تخلیه گردیده و همزمان نسبت به پی چینی با سنگ لاشه یا پی ریزی بتنی اقدام شود. در خصوص بتن ریزی بایستی از دانه بندی 60 درصد شن (نخودی + بادامی ) و 40 درصد ماسه شسته استفاده نمود .
در صورت استفاده از شوت جهت بتن ریزی لازم است در محل پی دوباره بتن مخلوط گردد چون دانه ها از هم جدا می شوند بقیه موارد بتن ریزی مانند بتن ریزی جداول که توضیح آن بعداً خواهد آمد ، انجام می گیرد . ضمناً از بتن موقع آزمایش مقاومت فشاری بعمل می آید بتن پی سیلبتدها با عیار 250 کیلوگرم سیمان در هر متر مکعب بتنی می باشد ، جهت دیوار چینی از نمای سنگ بادبر استفاده شده و پشت کار آن با سنگ لاشه چیده می شود که بایستی دقت شود که سطح تحتانی و فوقانی سنگهای لاشه با ملات در تماس بوده نه با سنگ لاشه فوقانی یا تحتانی و خشکه چینی بعمل نیاید و دقت شود سنگهای بادبر بصورت گونیا و به ارتفاع مساوی و به طرز مناسب تراشیده شوند و در هنگام کارگذاری بصورت تراز و ریسمانی و با فاصله 2 سانتی متر از همدیگر که با ملات پر میگردد نصب شده و تخته چوبی به عرض 2 سانتی متر و به ارتفاع حدود 25 سانتی متر در مابین سنگ مالون مجاور قرار داده شود تا فضای خالی مناسب جهت بندکشی ایجاد شود .

همچنین دقت شود که بندهای قائم در دو ردیف روی هم ، در یک راستا واقع نشوند همچنین دقت شود که بند کشی بطور منظم و گونیا و با کاردک چهار گوش و شکیل اجرا گردد ، ضمناً در انتهای کار به ضخامت 5 سانتی متر روی دیوار سنگی بتن 250 ریخته شود .
در خصوص جنس سنگ لاشه و مالون لازم به ذکر است که سنگ بایستی هوازده نباشد – دارای ترک مویی نبوده و کرمو نباشد – و از جنس آهکی نیز نباشند که در مقابل یخ بندان خیلی ضعیف است نبوده و دارای سختی ودوام کافی بوده و همچنین از مصالح رودخانه ای که دارای سطح صاف و صیقل بوده وچسبندگی آنها به ملات وماسه سیمان کم می باشد استفاده نشود .
جهت زهکشی آب پشت دیوارها از لوله سیمانی به قطر 15 سانتی متر استفاده شود و پشت آنها به ضخامت 30 سانتی متر بلوکاژ گردیده سپس پشت سیلبند خاکریزی گردد .

یکشنبه 26 آذر 1391 ساعت 09:43  
 نظرات    
 
امیرحسین تبریزی ورزقانی 09:11 دوشنبه 27 آذر 1391
0
 امیرحسین تبریزی ورزقانی
ممنون مهندس جان استفاده کردم از مطلب خوب و مفیدتان.
مائده علیشاهی 20:36 آدینه 1 دی 1391
0
 مائده علیشاهی
سپاس از شما